« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Παρέμβαση και της Νομαρχίας Πειραιά !!

Δήλωση Γ. Μίχα με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ για την έγκριση της σύμβασης με την COSCO :


Την στιγμή που η παγκόσμια οικονομία κλονίζεται, η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το εγκληματικό της έργο, ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο της χώρας. Τη στιγμή που διεθνώς, όλες οι κυβερνήσεις αναθεωρούν τη στρατηγική τους, προχωρώντας σε κρατικοποιήσεις οργανισμών και εταιρειών στρατηγικής σημασίας, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει με αδιαλλαξία στην αποτυχημένη πολιτική τής άνευ όρων παράδοσης της περιουσίας των ελλήνων πολιτών σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Επιμένει στην παραχώρηση του πιο κερδοφόρου κομματιού του λιμανιού, του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ σε ξένα μονοπώλια.
Αύριο βράδυ συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΟΛΠ, σε ώρα που προφανώς δεν επιθυμούν να τους ενοχλήσει κανείς, για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.
Την ώρα που η ακτή Ξαβερίου ερημώνει, οι διορισμένοι της κυβέρνησης στον ΟΛΠ θα συνεδριάζουν για να βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη «σκοτεινή» σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Κινέζικη Cosco.
Διαδικασία την οποία εμείς προσβάλλαμε με μηνυτήρια αναφορά στην ελληνική δικαιοσύνη και με αναφορά μας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την εξέλιξή τους.
Και ρωτάμε σήμερα:
 Είναι αλήθεια ότι στη σύμβαση παραχώρησης, οι όποιες διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων, θα απευθύνονται στον ΟΛΠ και όχι στην Cosco;
 Είναι αλήθεια ότι οι όποιες πολεοδομικές αδειοδοτήσεις χρειαστούν δεν θα περνούν από την Νομαρχία Πειραιά, αλλά θα εξαιρούνται με υπουργικές αποφάσεις;
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά ότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αφήνοντας τους να παραβιάζουν ανεξέλεγκτα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι, η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι πολίτες θα τους επιτρέψουμε:
Να τινάξουν στον αέρα την εθνική οικονομία, την ασφάλεια της χώρας, ολόκληρη την ελληνική αγορά αλλά και την ανάπτυξη του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.
 Να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά, σε λιμάνι ευκαιρίας, λιμάνι μαύρης εργασίας, με χαμηλόμισθους ανασφάλιστους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζόμενους.
 Να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το περιβάλλον και να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών με την κατασκευή του νέου προβλήτα ΙΙΙ.
 Να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφού κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί τον πλήρη έλεγχο των εισαγόμενων από τρίτες χώρες προϊόντων.
Φυσικά, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ούτε κι αυτή τη φορά.
Αύριο βράδυ θα είμαστε και πάλι παρόντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, έξω από τον ΟΛΠ, για να διατρανώσουμε την ανυποχώρητη θέση μας για την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του μεγάλου λιμανιού.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, η κυβέρνηση και οι διορισμένοι της στον ΟΛΠ ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να προσφέρουν «πακέτο» σε ιδιώτες, με όρους που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν, υποδομές και υπερδομές που ανήκουν στον ελληνικό δημόσιο.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν θα τους επιτρέψουμε η χώρα να πληρώσει για άλλη μια φορά τη δική τους ανικανότητα και ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα κερδοφόρο λιμάνι, ένα σύγχρονο λιμάνι, το οποίο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και οι μέχρι σήμερα αποδόσεις του, δίνουν τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει σε παραπέρα εκσυγχρονισμό και όχι στην εγκληματική παραχώρηση που υλοποιεί η κυβέρνηση.
Η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, τα οποία αποτελούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την τοπική ανάπτυξη είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τη χώρα.
Μαζί με τους εργαζόμενους, την αυτοδιοίκηση, τους πολίτες του ευρύτερου Πειραιά, τις παραγωγικές δυνάμεις θα σταματήσουμε το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται.


ΟΛΟΙ την Τετάρτη 15/10/2008 στην συγκέντρωση στις 20.30 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ (απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο)