« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Νέο πακέτο ρυθμίσεων, για ...... εργαζομένους και συνταξιούχους.


Ενα νέο πακέτο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, που αφορούν ένα εκατομμύριο άτομα, θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ που θα ψηφιστεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο από τη Βουλή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, αναμένεται να δώσει μέσα στην εβδομάδα στη δημοσιότητα τις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, αλλά και ανέργους.

Οι νέες ρυθμίσεις :

• Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΕΚΑΣ, το οποίο λαμβάνουν 350.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

• Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 500.000 ανέργους αλλά και σε εργαζόμενους που απασχολούνται περιστασιακά, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώνουν αρκετά ένσημα.

• Αναθεώρηση των ρυθμίσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους που παίρνουν και τη σύνταξη του/ της συζύγου. Το μέτρο αφορά περίπου 50.000 άτομα.

• Εκδοση προσωρινής σύνταξης από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπολογίζεται πως η ρύθμιση θα αφορά 60.000 άτομα τον χρόνο, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στα επικουρικά ταμεία.

Ζητείται λύση για την 37ετία χωρίς όριο ηλικίας.
Δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας η διάταξη που προβλέπει την προσωρινή «παράταση» της συνταξιοδότησης με 37ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και δεν αποκλείεται να βρεθεί λύση το επόμενο διάστημα.