« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

49 Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου


Το 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου ‘ανοίγει τα πανιά του’ στις 14 Ιουλίου 2012. 
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει και φέτος από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου το ιστορικό πλέον Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου.Τμήμα των αγώνων του φετινού Ράλλυ Αιγαίου θα αποτελέσει το «Κύπελλο Κρήτης».
Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μια σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου.
Στην αρχική της μορφή η διοργάνωση ήταν ένα αυστηρά αγωνιστικό γεγονός. Λόγω της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής Ελληνικών και ξένων σκαφών έχει μετεξελιχθεί σε μια σημαντική ναυτική εκδήλωση με τη συμμετοχή ιστιοφόρων σκαφών με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστιοφορίας.
Στο 49ο Ράλλυ Αιγαίου τρεις θα είναι οι ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης:
  • Φάληρο – Χανιά Κρήτης
  • Χανιά Κρήτης – Μήλος
  • Μήλος – Ακρωτήριο Σούνιο
Παράλληλα, στη διάρκειά του θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις ενώ και φέτος η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.
Το 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Περισσότερες πληροφορίες: www.aegeanrally.gr

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ !!



Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Ε1-Ε2 έως και 31 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.