« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

49 Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου


Το 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου ‘ανοίγει τα πανιά του’ στις 14 Ιουλίου 2012. 
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει και φέτος από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου το ιστορικό πλέον Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου.Τμήμα των αγώνων του φετινού Ράλλυ Αιγαίου θα αποτελέσει το «Κύπελλο Κρήτης».
Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μια σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου.
Στην αρχική της μορφή η διοργάνωση ήταν ένα αυστηρά αγωνιστικό γεγονός. Λόγω της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής Ελληνικών και ξένων σκαφών έχει μετεξελιχθεί σε μια σημαντική ναυτική εκδήλωση με τη συμμετοχή ιστιοφόρων σκαφών με μεγάλη ποικιλία μήκους και ιστιοφορίας.
Στο 49ο Ράλλυ Αιγαίου τρεις θα είναι οι ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης:
  • Φάληρο – Χανιά Κρήτης
  • Χανιά Κρήτης – Μήλος
  • Μήλος – Ακρωτήριο Σούνιο
Παράλληλα, στη διάρκειά του θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις ενώ και φέτος η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.
Το 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Περισσότερες πληροφορίες: www.aegeanrally.gr