« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πέρασε το νομοσχέδιο, για απόσυρση του Δημοσίου από τα Λιμάνια .......


Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Αναλυτικά, σε σύνολο 293 βουλευτών, το Άρθρο 1 υπερψηφίστηκε από 173 έναντι 120, το Άρθρο 2 πέρασε με 148 “ναι” και 139 “όχι”, το Άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με 156 ψήφους υπέρ και 135 κατά, το Άρθρο 4 υποστηρίχθηκε από 146 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 121, το Άρθρο 5 έλαβε 158 “ναι” και το Άρθρο 6 υπερψηφίστηκε από 173 βουλευτές. Συνεπώς, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπερψηφίσθηκε “στο σύνολό του κατά πλειοψηφία”, όπως ανακοίνωσε η έδρα της Βουλής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν όλα τα άρθρα και την τροπολογία, ενώ αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αγνόησαν την γραμμή του κόμματος για καταψήφιση της τροπολογίας και υπερψήφιση όλων των άρθρων πλην του άρθρου 4 (για την κατάργηση του πόρου για το ΤΕΕ), στο οποίο το ΠΑΣΟΚ επισήμως τοποθετείτο με “παρών”. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δε μετείχε στην ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα 2 και 3 (ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών και πολυετή παραχώρηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες προς αξιοποίηση), όπως επίσης και το άρθρο για το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης για Ατυχήματα Αυτοκινήτων - και με κάποιες διαφοροποιήσεις, υπερψήφισαν το άρθρο 1 (ορισμός προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ), το άρθρο 4 (πόρος ΤΕΕ), όπως επίσης και το άρθρο για την εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο.