« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αδειες << Εξπρές >> σε όλα τα επαγγέλματα !!


Σε 50 ημέρες, οι άδειες για όλα τα επαγγέλματα.

Ολες οι άδειες, θα χορηγούνται σε χρόνο-ρεκόρ μέσω των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) που συστήνονται σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας αλλά και θα απλουστευθούν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση σχετική μελέτη στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για την άσκηση του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου υπάρχουν 38 διαφορετικοί τύποι αδειών, για το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτου 67 διαφορετικοί τύποι αδειών, για το επάγγελμα του μηχανουργού 9, για το επάγγελμα του υδραυλικού 15, για το επάγγελμα του χειριστή μηχανημάτων 68 κτλ.
Ολοι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι αδειών αναμένεται να καταργηθούν με την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων και να αντικατασταθούν από νέες άδειες που θα εκδίδονται με απλές διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο του 2011 με την έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων, υποχρεούνται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες εντός 50 ημερών από την ημέρα κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών να εκδίδουν τις τελικές πράξεις για την άσκηση των επαγγελμάτων.