« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το Πειραϊκό ρεμπέτικο, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ !


Μία παράσταση φόρο τιμής στο πειραιώτικο ρεμπέτικο και συγκεκριμένα στην μουσική ομάδα «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» (που αποτελούσαν οι Βαμβακάρης, Παγιουμτζής, Δελιάς, Μπάτης) παρουσιάζει στην Πέτρινη Αποθήκη στην προβλήτα του ΟΛΠ η Λίνα Νικολακοπούλου. Την παράσταση διοργανώνουν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Η «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» σε ιδέα και καλλιτεχνική διεύθυνση της Λ.Νικολακοπούλου, ανεβαίνει την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Ιουνίου στην Πέτρινη Αποθήκη (Πύλη Ε2), στις 21:00.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το Ελληνικό Φεστιβάλ – εννέα μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου.

Στον Πειραιά, τόπο με ιδιαίτερη σημασία για το ρεμπέτικο τραγούδι και στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, ένα χώρο διατηρητέο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, θα ζωντανέψουν η ιστορία και τα τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Μπάτη, Ανέστη Δελιά και Στράτου Παγιουμτζή, ογδόντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή τους με το όνομα «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Θα ακουστούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια μιας εποχής που έμεινε στην ιστορία ως Πειραιώτικο Ρεμπέτικο.