« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Δικαιούχοι, της "Ψηφιακής Αλληλεγγύης" !!


Με το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη, οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να προμηθευτούν απο τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αλλά και απο έμπορους ηλεκτρονικών ειδών δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και λαπτοπ και ταμπλετ.

Η Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης, είναι ένα κουπόνι με το οποίο θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, ταμπλετ ή λαπτοπ περίπου σε έναν μήνα όσοι πήραν το κοινωνικό μέρισμα σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με την πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών. 
Το πρόγραμμα ονομάζεται  "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης", και προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 για τις αιτήσεις των παρόχων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ. 
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών. 

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. 

Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες. 
Οι δικαιούχοι θα μπορούν - Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή ) - να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop - να υποστηριχθούν και ενημερωθούν -προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και  του διαδικτύου. 
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Επιταγής voucher. 
Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος. 
Η εγγραφή των παρόχων και των συμβούλων υποστήριξης και η υποβολή πακέτων προσφορών.
Ο κάθε δικαιούχος θα ελέγχει εάν δικαιούται τις παροχές σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί με τους κωδικούς του taxisnet και θα μπορεί να τυπώσει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του ώστε να τον προσκομίσει στον πάροχο της επιλογής του.
Τα δικαιολογητικά  που θα χρειαστεί ο δικαιούχος για τον πάροχο θα είναι, η ταυτότητα του και το κουπόνι απο το ειδικό σύστημα για την εφαρμογή του μέτρου.
Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πώλησης των παροχών σε τρίτους.