« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η δήλωση προστασίας, του τραπεζικού σας λογαριασμού !!


Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet που παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να προστατεύσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό τους από τον κίνδυνο κατάσχεσης έως το ποσό των 1.500 ευρώ. 
Η απαραίτητη αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά από τους φορολογούμενους οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θέλουν να τον... περιχαρακώσουν από κίνδυνο κατασχέσεων. 

Το μόνο στοιχείο που θα απαιτείται να συμπληρώσουν είναι ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο αυτός τηρείται. 
Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι μισθωτός ή συνταξιούχος, ο τραπεζικός λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται ο μισθός, η σύνταξη ή το ασφαλιστικό βοήθημά του. 
Εάν δεν υπάρχει λογαριασμός μισθοδοσίας, τότε το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ ισχύει για οποιονδήποτε λογαριασμό δηλώσει ο φορολογούμενος. 
Από κατασχέσεις έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προστατεύονται τα πρώτα 1.500 ευρώ μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, αλλά και καταθέσεις πάσης φύσεως ύψους έως 1.500 ευρώ. 
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για τον λογαριασμό που θα προστατεύεται από κατασχέσεις έως 1.500 ευρώ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) θα στέλνει αυθημερόν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων στις τράπεζες. 
Τα πιστωτικά ιδρύματα θα ελέγχουν αν ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί, αν αυτός είναι κλειστός ή αν υπάρχει άλλος λογαριασμός πέραν αυτού για τον οποίο υφίσταται το αίτημα προστασίας από κατασχέσεις στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή ασφαλιστικά βοηθήματα και θα απαντούν αυθημερόν στη Δ.ΗΛΕ.Δ. για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το αίτημα.