« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ηρθε η .... ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ


Aπό αύριο, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση της φοροκάρτας στην οποία θα καταγράφονται όλες οι αγορές για το χτίσιμο του αφορολόγητου.
Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία.
Θα είναι λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφονται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός.
Στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές κάρτες.
Η Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική, δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν, είναι ανώνυμη και έχει σκοπό να σας διευκολύνει απαλλάσσοντάς σας από τη συλλογή και την καταμέτρηση των αποδείξεων και την υποβολή στις αρμόδιες αρχές για φορολογικούς λόγους.
Η κάρτα θα ενεργοποιείται είτε με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta και ο φορολογούμενος θα κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας.
Μπορείτε να προμηθευτείτε την Κάρτα Αποδείξεων σας δωρεάν από οποιοδήποτε κατάστημα των συνεργαζόμενων τραπεζών, η λίστα των οποίων είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας http://link.minfin.gr/karta, χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών και χωρίς να δηλώσετε κανένα προσωπικό ή φορολογικό σας στοιχείο.

http://www.gsis.gr/karta/index.html