« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΠ-Cosco: Σύσκεψη για τη σύμβαση ........

Σύσκεψη για την κατάθεση στη Βουλή του νόμου με τον οποίο θα κυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στον κινεζικό όμιλο της Cosco, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΛΠ, η κατάθεση της σύμβασης θα πρέπει να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να κλείσει το πρώτο μέρος εκείνου που η κυβέρνηση έχει ονομάσει μεταρρύθμιση στα λιμάνια.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι, η πλευρά της Cosco το τελευταίο διάστημα έθεσε προς την κυβέρνηση ζήτημα επιπλέον διασφαλίσεων για την παρουσία της στον ΟΛΠ και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει επί ελληνικού εδάφους.
Θεωρείται ότι οι διασφαλίσεις αυτές, παρέχονται από την ελληνική πλευρά με την υπαγωγή της Cosco σε νόμο που διέπει τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Με την ψήφιση της σύμβασης από την Βουλή, η Cosco εγκαθίσταται στον ΟΛΠ από τον Οκτώβριο του 2009 και για μία περίοδο 35 ετών για να πραγματοποιήσει επενδύσεις της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ.
Η εγκατάσταση των Κινέζων στον Πειραιά αναμένεται από την αγορά με μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως όσο αφορά τις σχέσεις της Cosco με την MSC, τον μεγαλύτερο πελάτη του Πειραιά μέχρι το 2010 με βάση την υπάρχουσα σύμβαση που «κληρονομεί» o κινεζικός όμιλος.