« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Εγκρίθηκε ...... η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO, από το Ελεγκτικό Συνέδριο !!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε και σε 2ο βαθμό τη σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco.
Προς τη Βουλή οδεύει η συμφωνία ΟΛΠ-Cosco, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τις ενστάσεις που είχε εγείρει η ΟΜΥΛΕ, όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το συνέδριο για τον έλεγχο της σύμβασης.
Εκ του γεγονότος αυτού, καθίσταται σαφές ότι η ηγεσία του ΟΛΠ θα επιχειρήσει στο διάστημα μέχρι και τα Θεοφάνια η τα αμέσως επόμενα 24ωρα να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες εισαγωγής της σύμβασης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Η διοίκηση κατά πληροφορίες στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της σε ρυθμιστικά ζητήματα ικανά να φέρουν το λιμάνι σε ένα ρυθμό κίνησης πάρα τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσει έως και μηδενίσει, το ενδεχόμενο να διατυπωθούν εκ νέου παράπονα από κύκλους της αγοράς.
Η φετινή χρονιά για τον ΟΛΠ θα κλείσει κερδοφόρα έστω και οριακά, σπάζοντας μάλιστα και την παράδοση δεκαετιών που ήθελε το εμπορικό λιμάνι να στηρίζει οικονομικά δραστηρίοτητες του επιβατικού, πράγμα που αντεστράφη φέτος, καθώς τα έσοδα από την κρουαζιέρα διέσωσαν τα προσχήματα.
Εκείνο που εναπομένει τώρα και που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, είναι η απόφαση στην οποία μέλλεται να καταλήξει και γνωστοποιήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσον άφορα τη σύμβαση ΟΛΠ-MSC .....