« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Λίγες ημέρες πριν την τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νοιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να καταθέσουμε την θέση μας σε μια σειρά βασικών ζητημάτων που όλοι αντιμετωπίζουμε.
Βρισκόμαστε στον 11ο μήνα των απεργιακών κινητοποιήσεων μας και τα «σήματα» που λαμβάνουμε από παντού είναι ότι το ζήτημα της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ προχωράει ταχέως προς ένα προδιαγεγραμμένο ΤΕΛΟΣ.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ να εγκρίνει το σχέδιο παραχώρησης, το οποίο συνέχεια θα οδεύσει προς την Βουλή για επικύρωση.
Διαλύεται έτσι μια Κρατική Επιχείρηση Πρότυπο, με συνεχή και διαχρονική κερδοφορία, μια Κρατική Επιχείρηση ΟΞΥΓΟΝΟ για την πόλη του Πειραιά και τους γύρω Δήμους.
Και βεβαίως οι ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι τεράστιες και θα αποδοθούν στην ώρα τους !!
Τεράστιες είναι όμως και οι ευθύνες της Συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, με τον τρόπο που επέλεξε να αντιπαρατεθεί στην επίθεση της Κυβέρνησης, όπου συνέβαλε και αυτή στο ΤΕΛΟΣ που ζούμε σήμερα.
Η Συνδικαλιστική μας ηγεσία, επέλεξε ως κέντρο αποφάσεων ΟΧΙ τις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων, αλλά την άνετη πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και ως στρατηγική αντιπαράθεσης, τον ανταρτοπόλεμο της αποχής από Υπερωριακή εργασία και Σαββατοκύριακα.
Και μπορεί σε πρώτη φάση, αυτός ο τρόπος να απέδωσε απέναντι στον προηγούμενο και φανερά ανέτοιμο γι’ αυτό, Υπουργό ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά όταν το ίδιο και απαράλλακτο σκηνικό επαναλήφθηκε από τον επόμενο μεθοδικό και έτοιμο για αυτό το επιχείρημα, Υπουργό ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει αντίθετα προς τα εμάς.
Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την απουσία της επικοινωνιακής πολιτικής και την αδυναμία λόγω προσωπικών προστριβών, να συσπειρώσουν και να συντονίσουν τους φυσικούς μας συμμάχους ( Εργατικό Κέντρο Πειραιά, παραλιμένιοι Δήμοι κ.ά. ) και να, το σκηνικό της ήττας.
Η Κυβέρνηση είχε σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κρίση (Αστακός, παράνομα λιμάνια, προσλήψεις ). Εμείς ποιο σχέδιο είχαμε; Και όταν αυτό το όποιο σχέδιο στράβωσε, ποιο ήταν το εναλλακτικό ;
Κρυψίνιοι και μυστικιστές, απέναντι στις ανησυχίες των εργαζομένων, αμήχανοι, επίπεδοι, επαναλαμβανόμενοι και τραγικά προβλέψιμοι προς την Κυβέρνηση, έχασαν ΟΛΕΣ τις μάχες γιατί πολύ απλά δεν τις έδωσαν!!!
Και αυτές που σποραδικά δίνουν (όπως επικαλούνται) είναι όχι μόνο κατώτερες των περιστάσεων αλλά τελείως χλιαρές έως συγκαταβατικές!!!
Εγκλωβισμένοι σε έναν αναποτελεσματικό και ατελέσφορο τρόπο αντίδρασης, το μόνο πού πραγματικά κατάφεραν είναι να μας στραγγαλίσουν οικονομικά και να μας καταστήσουν ανήμπορους για ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, τώρα που η σύμβαση παραχώρησης οδεύει προς την Βουλή.
Συνάδελφοι,
Η αυριανή ημέρα, θα είναι πιο δύσκολη από την σημερινή.
Η επίθεση της Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ ( Πολυειδικότητα, εντατικοποίηση της δουλειάς, εργολαβοποίηση Τομέων Δραστηριότητας, απώλειες θέσεων εργασίας, αποδόμηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.ά.) είναι τα νέα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Εμείς που συμμετέχουμε στο ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, υπερασπιζόμαστε την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου λειτουργίας και αρχών, που να δεσμεύει τους εκλεγμένους στο Σωματείο και να διασφαλίζει τις Συλλογικές λειτουργίες και ουσιαστική εκπροσώπηση των εργαζομένων και όχι λογικές παραγόντων.
· Υπερασπιζόμαστε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του χώρου μας. Αμφισβητούμε τον ρόλο των κομματικών μηχανισμών, και αγωνιστήκαμε για να αναδειχθεί η σημασία της ενεργούς συμμετοχής των εργαζομένων, σε όλα τα ζητήματα που τον αφορούν.
· Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της κατάργησης των εργασιακών κατακτήσεων.
· Αντιπαλεύουμε και θα αντιπαλέψουμε την Ιδιωτικοποίηση, την μείωση θέσεων εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, την εργολαβοποίηση και την αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Έχουμε την προσωπική και κυρίως την συλλογική μας διαδρομή και ιστορία. Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τα παραπάνω αλλά και για πολύ περισσότερα.


Κάνε κάτι για να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει !!!
Κάνε κάτι για τα εργασιακά σου δικαιώματα !!!


http://www.enotikiporeia-olp.gr/