« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Όλα παίζονται στο ........... πολιτικό σκηνικό !!

Οι περί ανασχηματισμού φήμες και η διάθεση προσφυγής στις κάλπες που εικάζει ή αναμένει το πολιτικό σκηνικό δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Οι τελευταίες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από μεγάλα θέματα που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και αυτό των συμφωνιών των δύο μεγάλων λιμένων με Cosco και Hutchison.
Λαμβανομένου υπόψη, και σύμφωνα με τις αποχρώσεις ενδείξεις του γεγονότος ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο θα προωθηθεί η εγκριθείσα από τον ΟΛΠ συμφωνία, θα απαιτήσει χρονικό διάστημα ελέγχου, που βάζει την όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το νωρίτερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θέλει τη χώρα να μπαίνει σε μία προεκλογική περίοδο, κατά τα γνωστά δεδομένα στην προοπτική προσφυγής στις κάλπες στην άνοιξη του 2009, πράγμα του μεθερμηνεύεται ότι δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση να εγείρει θέμα «παγώματος» των διαδικασιών.
Σε γνώση και του υπουργείου αλλά και των παραγωγικών τάξεων, που συνεκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις στα Λιμάνια, θα συνεχιστούν μέχρι «τελικής πτώσεως».
Τελικής πτώσεως, που μπορεί να αφορά στο εμπόριο το οποίο έχει δεινοπαθήσει επί 10μηνο, στην εικόνα των λιμανιών απέναντι στους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων που ήδη έχουν περιστείλει δραστηριότητές τους, αλλά ακόμα και στους εργαζόμενους στα λιμάνια, καθώς, οι απώλειες σε εισοδήματα από την ακολουθούμενη τακτική δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες.