« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Επί ποδός η κυβέρνηση για επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά

Eτοιμοι για όλα είναι σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, υπό τον φόβο επεισοδίων. Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στις 19.00 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ στο Μέγαρο της εταιρείας στην Ακτή Ξαβερίου. Θέμα συζήτησης η έγκριση προκήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, που θα κατασκευαστεί στο μέλλον, σε ιδιώτες για 30 με 35 χρόνια.
Ομως, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι θα επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια με τους εργαζομένους οι οποίοι κατέλαβαν τα γραφεία διακόπτοντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ., το οποίο συζητούσε και πάλι το ίδιο θέμα.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ ότι δεν τηρεί τη δεοντολογία, αφού το συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τις 15 με 16 Ιανουαρίου και ξαφνικά άλλαξε η ημερομηνία.
Η κυβέρνηση έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο. Εάν εμπλακούν οι συνδικαλιστές και εμποδίσουν τη συνεδρίαση, τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί μία ώρα αργότερα στο κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο ως στρατιωτικό υπουργείο φρουρείται σαν αστακός από τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού.
Νωρίτερα στίς 17.30, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΠ με την παρουσία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Το πρωί έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, των παραγωγικών τάξεων, του Εργατικού Κέντρου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των λιμένων ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.
Οσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, το Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη.