« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Υποκριτική και το Θέατρο των …………

Το να υποκρίνεται κάποιος, εκτός από ικανότητα και ταλέντο, απαιτείται να είναι ενημερωμένος να διαθέτει γνώση και πάνω από όλα υπευθυνότητα, σεβασμό και μέτρο.
Μέτρο στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, μέτρο στην κοινωνική του ζωή και συμπεριφορά, μέτρο και πολιτισμό στην επικοινωνία και δραστηριότητά του με τους θεσμούς και τις κοινωνικές ομάδες. Αλλιώς εγκυμονεί ο κίνδυνος ευτελισμού και απόρριψης.
Και ο ευτελισμός και η απόρριψη εάν περιορίζονται αποκλείστηκα και μόνον στο πρόσωπό του άμεσα ενδιαφερόμενου , είναι αποκλειστικά ιδιωτική υπόθεση.
Όταν όμως στοχεύουν άλλους, αναδεικνύει την αθλιότητα της φιλοδοξίας. Αναδεικνύει μία αρρωστημένη και επικίνδυνη φιλοδοξία, την χωρίς ήθος και αξίες.
Τη φιλοδοξία που με τη μορφή οδοστρωτήρα ισοπεδώνει τα πάντα, που μπροστά στην αναρρίχηση για την πρωτοκαθεδρία, στην εξασφάλιση του θρόνου της δυσοσμίας, συνθλίβει πρόσωπα και καταστάσεις.
Και εγώ, όλους αυτούς, τους γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω ότι αγωνιούν και συχνά σκαρφίζονται ένα νέο πεδίο αξιών.
Αξίες εντελώς ευτελείς και προσανατολισμένες να οικοδομούν και να καθιερώνουν ένα περιβάλλον εγωκεντρικό. «Αυτοί πάνω από όλα και όλους με οποιονδήποτε τίμημα».
Όλοι αυτοί οι κύριοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα πράγματα δεν πουλιόνται ούτε αγοράζονται. Γι’ αυτό θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους, όση προσπάθεια και αν καταβάλλουν να διαστρεβλώνουν πράγματα και τις καταστάσεις. Οι αρχές και οι αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες . Μπορώ και αποδεικνύω την ανιδιοτέλεια μου.
Όλοι αυτοί οι κύριοι κραυγάζουν γιατί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία αυτών που τους ανέχονται. Αυτών που τους καλύπτουν γιατί εξυπηρετούνται από τον τρόπο που λειτουργούσαν και λειτουργούν.
Δεν θεωρώ αναγκαίο να λογοδοτήσω στους άθλιους, ανέντιμους, αναληθείς και εγκάθετους. Εκείνο που θεωρώ αναγκαίο και έντιμο είναι να κάνω συνέχεια γνωστές δίνοντας στη δημοσιότητα, τις αρχές και τις άξιες μου.
Οι ανέντιμοι και χωρίς ηθικούς φραγμούς το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι άθλια έργα.
Πάντα κτυπάνε τα ψηλά δένδρα και αυτά που έχουν καρπούς. Πράττουν κατά αυτόν τον τρόπο , μιας που σαν θάμνοι της πολιτικής ηθικής και της κοινωνικής αξιοπρέπειας που είναι, ζηλεύουν την ευπρεπή πορεία που ακολουθούν οι άλλοι.

Η συνέχεια ……. Σε λίγες ημέρες !!! Υπομονή.