« Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - Για την πόλη που θέλουμε. Για την πόλη που μας αξίζει !! Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά !! »

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ταξιδεύοντας στην ...... ΚΑΡΠΑΘΟ !!

Σμαραγδένια νερά και κατάλευκες αμμουδιές, πλούσιες εναλλαγές τοπίου και ανέγγιχτη παράδοση που παραμένει ζωντανή, αιώνες τώρα, στην ορεινή Όλυμπο, το στολίδι του νησιού. Η Κάρπαθος ξέρει καλά να σε ταξιδεύει στους δικούς της ρυθμούς και να σου επιτρέπει να τη γευτείς σταλιά - σταλιά, για να μην πεις πως την έμαθες, για να μη χορταίνεις ποτέ να την ανακαλύπτεις.

Ξετρυπώστε την ιδιαίτερη γοητεία της περπατώντας ένα από τα πολλά πεζοπορικά μονοπάτια της ή κάνοντας windsurfing στα κρυστάλλινα νερά της...

Η φύση την προίκισε απλόχερα με μαγευτικές παραλίες με κατάλευκη άμμο και νερά κρυσταλλένια. Τα ψηλά βουνά της, άλλοτε καλυμμένα με πεύκα κι άλλοτε γυμνά με άγρια ομορφιά, γλιστρούν ως τα κύματα. Οι εναλλαγές των τοπίων γίνονται συχνά με τρόπο που σε ξαφνιάζει, σε σοκάρει… Από το ζωντανό λιμάνι της και σημερινή πρωτεύουσα, τα Πηγάδια, ως την παραδοσιακή Όλυμπο, που κρατά καλά φυλαγμένες κι αναλλοίωτες στο διάβα του χρόνου τις παραδόσεις του τόπου, η Κάρπαθος ξέρει καλά να σε κερδίζει όχι μονάχα για ένα ταξίδι, αλλά για πάντα!

Ναι, η Κάρπαθος είναι ένα νησί ευλογημένο, με ανθρώπους καθάριους, φιλόξενους, με έρωτα αγιάτρευτο για τον τόπο τους, που σε «σκλαβώνουν» με τη ζεστή φιλοξενία τους, το αυθόρμητο χαμόγελό τους και την υπέροχη προφορά τους.

Σε τούτο το ξεχωριστό νησί της Δωδεκανήσου μπορεί κανείς να ζήσει τις διακοπές του όπως ακριβώς τις έχει ονειρευτεί. Ήρεμα, ξεκούραστα και χαλαρωτικά, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, ή πιο δυνατά, κάνοντας δραστηριότητες και εξορμήσεις στη φύση και στα πανέμορφα ορεινά χωριά της.

Όπως κι αν επιλέξουμε, λοιπόν, να περάσουμε τις διακοπές μας στην Κάρπαθο, το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε καλά !!